2009 m. kovo 11 d., trečiadienis

Tinklarastis - ka pasirinkt ?




Taigi nutariame kurti internetinį dienorašti, bet norime šiek tiek daugiau galimybių, funkcijų negu jas suteikia www.blogger.com ar www.blogas.lt, taigi kokią TVS turėtumėm pasirinkt jei norime kurti tinklaraštį? Siūlau ilgai nesukti galvos ir rinktis http://wordpress.org/ sistemą, būtent ši TVS iš skirtų tinklaraščiams smarkiai lenkia savo konkurentus.
Wordpress turi nesunkiai valdomą admin skyrių, pagrindines funkcijas kaip tinklaraščio tipo svetainei, didelis privalumas yra didelis nemokamų dizainų "temų" pasirinkimas pvz
( Kelios minutės ir taip gali atrodyti jūsų tinklaraštis )

http://wordpressthemesbase.com/ pasirinkus jums tinkamą stilių svetainė atrodys, gražiai bus malonu skaityti, kitos panašaus tipo TVS negali tokia dizainų gausa pasigirti negali. Taipogi jei norite, kad jūsų tinklaraštis būtų dar patogesnis skaitytojams, galite jame įdiegti "WP-Plugins" t.y papildomos funkcijos, tokios kaip galerija, laikrodis ar kt. daugiau "wp plugin'ų' rasite čia .

(WP-admin panelėje visada matysi populiariausius atsiunčiamus "pluginus" įskiepus )

Tai pat wordpress sistema yra gerai suderint, su google paieškos sistema, instaliavus tinklaraštį, mūsų klausiama ar norime, kad blog'as būtų iškart priregistruotas google sistemoje.
Trūkumų šioje TVS beveik nėra, nebent jei norite turėti kažką tikrai išskirtinio jum reikia prisisėsti keletą valandų ir ieškoti jum patinkančių dizainų ir "wp-plugin" priešingu atveju jei svetainę paliksite tokią kokia instaliavote nieko nekeisite tinklaraštis atrodys labai nykiai, nuobodžiai.

Taigi mano įvertinimai:

Sudėtingumas /valdymas - 8/10 (Reikia šiektiek priprasti pirmą kart naudojantis)
Šablonų pasirinkimas - 10/10
Papildomos funkcijos "pluginai"- 10/10
Suderinamumas su paieškos sistemomis - 10/10

Bendras įvertinimas 9,5


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą